Hogyan kell hatékonyan ülni a számítógépen

Sokan a nap nagy részét a számítógép előtt töltik. Akár az irodában a munkahelyén, akár otthonról dolgozva, akár szórakozva, például számítógépes játékokat játszva, YouTube-videókat nézve vagy más dolgokat. Tehát az emberi szervezet számára ez elég nagy megterhelést jelent az emberi egészségre. A következő néhány sorban bemutatjuk, hogyan csökkentheti ezt a terhet és mentheti meg egészségét.


 


Egy jó minőségű szék, ideális esetben állítható háttámlával és karfával, segít a helyes testtartás megőrzésében. Minél variábilisabb a szék, annál jobb a felhasználó számára. Ennek beállítása biztosítja az egészséges ülést. Állítsa be a szék magasságát úgy, hogy ülés közben a vádli 90°-ban találkozzon a combgal, és az egész lábfej kényelmesen érintse a padlót. A nem megfelelően kiválasztott szék és a helytelen "ülés" problémákat okozhat a gerincben, az ízületekben és az izmokban, valamint a keringési rendszerben.


TIPP: Tudja meg, hogyan válasszon irodai széket

 

A monitor nagy megterhelést jelent a szemnek. Ennek a terhelésnek a csökkentéséhez a monitort a szeméhez képest a megfelelő helyzetben kell tartania, és ezt egy monitortartó segítségével érheti el. A szem és a monitor közötti ideális távolság 40-70 cm, azonban ha nagyobb átlójú monitoron dolgozik, nagyobb távolság ajánlott.A monitor (vagy laptop) magassága szintén fontos ökölszabály. A monitornak legalább olyan magasnak kell lennie, hogy a felső széle szemmagasságban legyen. Sokkal ideálisabb azonban, ha a képernyő közepe szemmagasságban van. Ez a pozíció sokkal kevésbé terheli a szemet. Ezek a monitorpozíciók könnyen rögzíthetők a monitortartóval.