Hogyan lehet megtudni a TV típusát

Hol találom a tévé nevét?

Van egy tévéje, például egy Samsung, és szeretne hozzá eredeti tévéállványt beszerezni, de nem tudja, hogy melyik állványt válassza? 

Kétféleképpen választhatunk tartót: a tévé neve alapján, vagy ha nem találjuk, akkor a VESA szabvány és a tévé súlya alapján.

Ha a tévé neve alapján szeretnél tartót választani, akkor először meg kell keresned, általában olyan formában, mint "Samsung UE55TU8072", és máris megtalálod:


1. A tévé hátoldalán található címkén

Minden tévékészülékhez tartozik egy címke, amelyen megtalálhatók az adott tévékészülék gyártási adatai. A modell, a típus vagy a sorozatszám a tévé hátulján található címkén található. Nem tart pár percig, és máris tudni fogja, mire van szüksége. Ha azonban a címke már nem olvasható, még mindig rengeteg módja van annak, hogy megtudja.


2. A számlán

Minden egyes termékhez kap egy számlát, amely fontos termékinformációkat tartalmaz. Mégis, sokan a garancia lejárta után kidobják a számlát, de néha még mindig megtalálhatja a postai küldeményben. 

3. Utasítások

Ebben az esetben javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást, abban is mindent megtalál, amit tudnia kell. 

4. A dobozon

Egy másik tipp, ahol a jelzés lehet a termék eredeti doboza. 


Ha a tévét online vásárolta, próbálja meg beírni az internetes böngészőbe a "Samsung 55" (vagy más átlójú) kifejezést, és keresse meg a modellt.

Ha még mindig nem találja a választ, akkor az okostévé beállításaiban egy QR-kód segítségével, amelyet egyszerűen beolvashat a telefonjával, megtalálhatja a paramétereket. Vagy keressen: Menü > Támogatás > "Kapcsolatfelvétel a Samsunggal" vagy "A tévéről".

Ha megtalálta a nevet, írja be a "TV neve" szűrőbe, hogy láthassa a TV-jének megfelelő tartókat. Ha még mindig nem tudja, hogy melyik szerelvényt válassza, vagy küldjön e-mail a info@tartok.hu