Tanácsadóba

A megfelelő TV tartó kiválasztása nem igényel szaktudást. Ha már tudja, hogy hová fogja helyezni TV készülékét, nem nehéz kiválasztani és megtalálni a megfelelő tartót. Az oldalunkon feltűntetett TV átmérő értékek csak másodlagos fontosságúak, mert csak viszonylagos értékek. Ezek csak ajánlott értékek, a döntéshozatal szempontjából nem kell feltétlenül ehhez igazodnia. 


Mielőtt kiválasztaná, el kell döntenie, hogy milyen funkciókat vár el a tartótól ha ráerősíti a televízióját. Tudnia kell, hogy Ön milyen konzolt keres. A rögzített (más néven statikus) tartóval a televízióját, mint egy képet illesztheti a falra. Ez semmilyen irányba nem mozgatható. A billenthető TV tartókkal állíthatja a televíziója vízszintes dőlésszögét, egyes modelleknél akár felfelő is dönthető. A csuklós tartókkal beállíthatja TV-je távolságát a faltól, amely bármikor szabadkézzel módosítható. A magasság-szabályozásra alkalmas TV konzol pedig a legpraktikusabbak közé tartozik. Ezzel nem csak a faltól mért távolságot, a képernyő forgás- és dőlésszögét tudja beállítani, de a kényelmes magasságot is. A mennyezeti TV konzolok pedig olyan helyiségekbe passzolnak, ahol vagy nincsenek falak, vagy hely nincs a falakon.Tartó és TV kompatibilitása

Különösen fontos, hogy összevessük a Televízió tömegét a konzol teherbíró képességével. Ha a TV nem haladja meg a legnagyobb megengedett tömeget, az már fél siker. Ezután meg kell tudakolni a TV-je VESA szabványát. Ez a 4 csavarmenet lyuka a televízió hátulján (x magassággal), amely ahhoz szükséges, hogy a konzolhoz rögzítse a készüléket. Ez az adat fel van tűntetve a használati utasításban, de egy egyszerű mérőszalaggal is lemérhető. A mérést a csavarmenet közepétől, a következő csavarmenet közepéig kell mérni. 


VESA standard


Ha a VESA szabványt már megmérte, hasonlítsa össze az adatokat, a konzol adataival. A tartók VESA szabványa az alábbi formában van feltűntetve: 100x100-tól 400x400 mm-ig. Ez azt jelenti, hogy a VESA szabványnak a 100x100-as és a 400x400-as érték közé kell esnie. Vagyis, ha az Ön televíziója 200x200 mm-es, akkor használhatja a példában szereplő konzolt. 

Tanácsot szeretne?

Mi segítünk

Tanácsadó

info@tartok.hu