Megfelelő TV tartó kiválasztása

Hogyan válassza ki a megfelelő TV tartót?


Tudja meg a TV pontos típusát

pontos televíziómodellt megtalálja a hátlapon lévő címkén, a használati utasításban, a számlán vagy az interneten a vásárláskor.Adja meg a TV típusát a szűrőnkben

A TV típusának megadása után (pl. Samsung UE55AU9072) megjelennek a megfelelő tartók

TV-tartó szűrő - hogyan válassz TV-tartót

Ha a szűrő nem találja meg az adott TV modellt, kövesse az alábbi lépéseket:


Mérje le a TV VESA szabványának  méretét

Ezek a felszerelési nyílások a TV hátlapján találhatóak. A távolság a szélesség x magasság szerint mérhető. Az értéket megtalálhatja a használati utasításban vagy a TV gyártójának webhelyén. Mérje a menet közepétől.
Az érték lehet például 100x100 mm.

A képátló mérete csak irányadó a TV-tartó kiválasztásakor.

 Hogyan válassz TV-tartót - VESA szabvány mérése


Tudja meg a TV súlyát

A TV súlyát mindig a talpról levéve ellenőrizze. Ezt az információt is megtalálhatja az útmutatóban vagy a TV gyártójának webhelyén.Hasonlítsa össze a kiválasztott tartóval

A TV-tartó adatai között mindig megtalálja a terhelhetőséget és a támogatott VESA szabvány méreteinek listáját. Ha a tartó teherbírása megfelelő és támogatja a mért VESA szabvány méretet, akkor a tartó megfelelő lesz.

Hogyan válassz televízió tartót


Tartóink univerzálisak

Tartóink minden márkához megfelelőek, mivel univerzálisak. Használhatja például Samsung, LG, Sony, Panasonic, Hisense és más márkák TV-ihez. Az Electro World-ben vagy az Alza, Mall, Planeo webáruházakban vásárolt TV-t? Nálunk megtalálja a tökéletesen illeszkedő tartókat.


A legjobb TV-tartók

Nem tudja, melyik tartót válassza a kínálatunkból? Ezen lehetőségekkel maximálisan elégedett lesz és biztosan jó döntést hoz


Forgatható TV-tartó

Gazdaságos változat

HT-781 - Kényelmes kezelhetőség, ideális a nappaliba vagy a gyerekszobába. 


Dönthető TV-tartó

Legjobb ár / teljesítmény arány

HS-X8 - Masszív szerkezet, kábelek vezetésére szolgáló fedők, egyszerű telepítés.Előnyös minőség

L700 - Robusztus szerkezet, lehetőség a falhoz képest merőleges elforgatásra (90°-kal), 68 kg teherbírás.


Válassza ki a tartó típusát

Számos típusú tartó közül választhat. A rögzített, billenő, forgatható, mennyezeti és magasságban állítható tartók széles kínálata várja. Érdemes tehát átgondolni, hogy milyen célból vásárolja a tartót, hova szeretné elhelyezni és milyen funkcióval kell rendelkeznie.

A billenő tartó előnye, hogy bármikor el tudjuk tolni a faltól és kényelmesen csatlakoztathatjuk a kábeleket vagy USB-ket.

Ha már tudjuk, milyen típusú tartót szeretnénk, akkor áttérhetünk a kompatibilitás ellenőrzésére. Ismételten emlékeztetjük, hogy a képátló mérete nem számít a választásnál, így nem kell rá annyira odafigyelni (bár néhány kereskedő mást állít). 

Az igazán fontos tényezőből csak kettő van. Az első a TV súlya, amely nem haladhatja meg a tartó terhelhetőségét. A billenthető tartók esetében a terhelhetőség ugyanaz, még a maximális kinyújtott helyzetben is. Ajánljuk, hogy ne becsülje alá a terhelhetőséget, mert például a kábelek is nehezek lehetnek, és ha Ön még véletlenül rátámaszkodik a TV-re, meg is született a baj. Természetesen a tartó terhelhetősége mindenhol egy picit kevesebb, mint a reális adat, de szeretnénk elkerülni a kellemetlen helyzeteket. 


A második nem kevésbé fontos paraméter a VESA szabvány (néha VESA norma vagy csak egyszerűen VESA neven emlegetik). Ez a TV hátsó részén található rögzítőnyílások közötti távolság, amelyre rögzíteni fogja a tartót. Minden gyártó vagy modellsorozat eltérő méretet használhat, ezért ezt fontos tudnunk. 

A legideálisabb megoldás egy hagyományos mérőszalag elővétele és a távolság lemérése (mindig a szélesség x magasság és a furat közepétől mérünk - például 200x200 mm). Így biztosak leszünk a helyes méretekben. A második lehetőség az, hogy megtaláljuk ezt az adatot az útmutatóban (nem minden gyártó közli ezt) vagy közvetlenül a TV hátulján lévő címkén. A harmadik lehetőség az, hogy a pontos TV modelljelzését beírjuk a Google-be, és a VESA szót írjuk a név mellé. Ebben az esetben ajánljuk, hogy több független forrást is nyisson meg, mielőtt meggyőződne a helyes méretekről.

Hogyan válasszunk TV-tartót - a VESA standard mérése   

Most már áttérhetünk a TV kompatibilitásának ellenőrzésére a tartóval a VESA szabvány alapján. Minden tartó rendelkezik legalább egy (de többségében több) VESA szabvány mérettel. Ez az adat mindig fel van tüntetve a konkrét tartó leírásánál. 

Vagy előfordulhat, hogy a megfelelő tartó a VESA szabványt például 100x100 és 400x400 mm méretek között támogatja. Ez a tartomány azt jelenti, hogy a tartó megfelelő lesz. 

Biztonság kedvéért mutatunk egy gyakorlati példát

Adott egy 24 kg súlyú TV, amelynél meghatároztuk a 200x200 mm-es VESA szabvány méretét. A Northbayou SP-500 tartó tetszik nekünk, amelynek terhelhetősége 36 kg. A terhelhetőség tehát elegendő a TV számára. A tartó leírása alatt egy táblázatban látjuk, hogy a kívánt VESA szabványt a tartó támogatja. Tehát gond nélkül használhatjuk.

Most már tudjuk, hogy hogyan válasszunk TV-tartót és ellenőrizzük a kompatibilitást a TV-vel. Ha bizonytalan a választásban, vagy csak nincs ideje tanulmányozni az adatokat, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Szívesen és gyorsan ajánlunk néhány megfelelő tartót.

Lépjen velünk kapcsolatba az info@tartok.hu e-mail címen.