Mekkora monitort vásároljon

A monitor mérete valójában a képátló mérete. A bal felső saroktól a jobb alsó sarokig mért távolságot hüvelykben fejezik ki. 1" = 2,54 cm.  

A monitor átlómérete segíthet kitalálni, hogy mekkora monitort válasszon. Attól függően, hogy milyen funkcióra szeretné használni, válassza ki a megfelelő méretet. Például egy grafikus monitornak legalább 27 hüvelykesnek kell lennie. A PS4-hez való játékmonitorok minimális képátlója 22". 

  • Normál munkavégzéshez, akár 24"
  • Közös monitorok 24"
  • Játékos monitorok 24"-tól
  • Grafikus monitorok 28"-tól

Mi a monitor felbontása és miért fontos?

A monitor felbontása szorosan összefügg a képátló méretével. A képet alkotó képpontok (pixelek) számára utal. A megfelelő felbontás kiválasztása fontos annak érdekében, hogy a kép elég éles legyen a minőségnek megfelelően. 

  • Játék: Full HD, 1920 x 1080 px.
  • Normál használat, munka: 2K, 2560 x 1440 px.
  • Videószerkesztés, képszerkesztés: 4K, 2096 x 2160 px.
  • Grafika: QHD, 2560 x 1440 px.

Hol helyezzük el a monitort az asztalon?

Tartsa a monitort az íróasztalon, Öntől körülbelül 50-80 cm távolságra. A távolságnak körülbelül a karod hosszának kell lennie. A megfelelő ülésergonómia elérése érdekében ideális lehet egy monitorállvány. Ezáltal a monitor szemmagasságban marad, így a képernyő látványa középen van. És döntse kissé hátrafelé. Helyezze a monitort az ablakra merőlegesen, hogy elkerülje a napfény visszaverődését és a tükröződést. 

Monitor tartóEgyenes és hajlított monitor összehasonlítása 

Az egyenes monitor alapfelszereltség. Normál munkára és mindennapi használatra alkalmas. Egy egyenes monitor is alkalmas grafikai használatra.  

Az ívelt monitor nagyszerű megoldást kínál a játékhoz és a filmnézéshez. Ez azonban még mindig az Ön preferenciáitól függ. 

Pozicionálható tartó


Tippek a legjobb monitortartókhoz 

Összefoglalva, íme néhány típus, amely segíthet a választásban. A monitortartó lehetővé teszi, hogy könnyedén manipulálhassa a monitorát, és beállíthassa a kívánt magasságra. Így nem kell ahhoz igazodnia, hogy hol van rögzítve.