Mi a legjobb távolság a tévénézéshez

Legjobb távolság a TV-től

Sokan nem teszik fel a kérdést a tévé vásárlásakor, hogy "milyen messze üljek a tévétől?". A televíziótól való távolság kérdésének azonban szerepet kell játszania a kiválasztási folyamatban, mivel az befolyásolja a nézettséget. A megfelelő számítással maximális nézési élményt érhetünk el. 


Távolság táblázat

Biztosan felteszi magának a kérdést, hogy milyen távolságból nézze a tévét? Az ideális TV-nézési távolság az üléstől nagyjából a TV átlójának 2,5-szerese. A kiszámított távolság alapján nagyjából megbecsülhetjük a tévé ideális méretét. 

A gyorsabb számítás érdekében elkészítettünk egy táblázatot a TV-képernyő és az ülés közötti optimális látótávolság kiszámításával.
 

Optimális távolság a TV-től

A táblázatból már tudjuk, hogy nincs egyetlen ajánlott távolság a tévétől. A TV-től való megfelelő optimális távolság meghatározásához több tényezőt is figyelembe lehet venni. Ennek helyes kiszámításához ismernie kell a tévé képátlóját és felbontását. E két adat segítségével határozza meg a megfelelő látótávolságot. További tényezők közé tartozik a szoba mérete és elrendezése, valamint az a magasság, amelyre a tévé fel van akasztva, például egy tévékonzol segítségével. A képernyő közepének körülbelül szemmagasságban kell lennie. Milyen magasra akasszam a tévét?

Távolság a TV-től


Miért fontos a távolság?

 Az emberi szem egy különösen érzékeny és összetett szerv, amely lehetővé teszi számunkra a részletek érzékelését. Ha túl közel ülünk a képernyőhöz, a szem nem érzékeli a teljes képet. A kép rosszabb lesz, mivel a képet alkotó egyes pixeleket fogod érzékelni. Ezzel szemben, ha a távolság túl nagy, a szem nem lesz képes érzékelni az egyes részleteket. Ezért azt javasoljuk, hogy a legjobb megtekintési élmény érdekében tartsa magát a táblázathoz.


Podstavec - stojan pod TV


Tippek a legjobb TV tartóhoz

Nem tudja, melyik tartót válassza a kínálatunkból? Ezekkel a lehetőségekkel maximálisan elégedett lesz, és a megfelelőt fogja választani.


Otočný držák na TV

Gazdasági változat

HT-781 - Kényelmes kezelés minden irányban, ideális a nappaliba és a gyerekszobába.


Výklopný držák na TV

Legjobb ár/teljesítmény arány

HS-X8 tartó - masszív kivitel, kábelkezelő sapkák, egyszerű telepítés.Első osztályú minőség

SP-2/L700 - Robusztus konstrukció, a falra merőlegesen (90°) elforgatható, teherbírása 68 kg.


Ha már tudja, hogy melyik tartó a legjobb az Ön számára, akkor továbbléphet a tartó kiválasztásához és a TV-vel való kompatibilitás ellenőrzéséhez.