TV tartók típusai

Televíziós tartók átfogó áttekintése


Átfogó és teljes körű áttekintés az összes elérhető TV tartó típusáról. Ha nem tudja, melyik tartót válassza, itt megtalálja az egyes típusok előnyeit. 


Fix (rögzített) TV tartók

A fix TV tartók jellemzője a nagy teherbírás és a nagyon kis távolság a falhoz. A fix tartókkal nem lehet mozgatni (nem lehet oldalra vagy lefelé dönteni). Ajánljuk őket olyan helyekre, ahol nincs szükség további mozgatásra. 

A minimális távolság a falhoz miatt javasoljuk ellenőrizni, hogy a TV-nek (amelyet a tartóra helyezni kíván) hol vannak a kimeneti csatlakozói. Ha a hátlapon vannak, a nagyon kis távolság a falhoz problémát okozhat, és nehézséget okozhat a csatlakozók kezelése. Ugyanez vonatkozik az USB pendrive vagy SD kártya csatlakoztatására is. A távolságot a falhoz távtartó gyűrűk segítségével növelheti, de ezek nem mindig tartoznak a tartókhoz. Ezért a fix tartót inkább olyan TV-kre ajánljuk, amelyeknek oldalsó vagy alsó csatlakozóik vannak.

A telepítés nagyon egyszerű, és árban is megfizethető mindenki számára.

Előnyök: 

 • Alacsony ár
 • Magas teherbírás
 • Minimális távolság a falhoz
 • Ideális gipszkartonhoz (ajánlott használni a Molly kotva)


Fix (rögzített) TV tartó

Már kiválasztotta a TV-t és a tartót a nappaliba? A többi bútorra tekintsen rá a Jysk akciós katalógusában és vásárolja meg a többi felszerelést, mint a kanapé, dohányzóasztal és más...


Hajtható TV tartók

A hajtható TV tartók lehetővé teszik a TV képernyőjének lehajtását lefelé és néhány modell esetében felfelé is. A fix tartókkal egyenlő teherbírással és kis távolsággal a falhoz rendelkeznek. Az egyes tartók dőlésszögei 5 ° és 20 ° között mozognak, néhány kivételes esetben akár többet is. 

A tartók különböznek a teherbírástól, a dőlési szög méretétől és főként a dőlési rendszerétől. Az régebbi típusú tartóknál a dőlési rendszert a karokon lévő csavarok lazításával oldják meg. Ez a rendszer kényelmetlen, mivel a nagyon kis távolság a falhoz nehezen elérhető és kezelhető a csavarokhoz. Az új tartók rendelkeznek olyan rendszerrel, amelyhez nem szükséges semmit lazítani, és könnyedén lehajthatja a TV-t. Csak az első pillanatban kell beállítania a szükséges erőt (a TV-hez képest), hogy elérje a kívánt dőlésszöget. 


Előnyök: 

 • Alacsony ár
 • Magas teherbírás
 • Minimális távolság a falhoz
 • A modern tartóknál kényelmes dőlési rendszer
 • Ha a dőlést nem használja, úgy viselkedik, mint egy fix tartó
 • Ideális gipszkartonhoz (ajánlott használni Molly kotva)


Hajtható TV tartó

Dönthető (forgatható) TV tartók

A forgatható TV tartókat két típusra oszthatjuk. Az első típusú kar nélküli tartók csak enyhe dőlésre és enyhe oldalirányú elforgatásra (TV méretétől függően) alkalmasak. Ezeknek a tartóknak nincs kihúzható karja, tehát nem lehet a képernyőt több mint 20°-kal minden irányban elforgatni.


Ezzel szemben a kihúzható karokkal rendelkező tartók lehetővé teszik a képernyő dőlésén túl a TV lehúzását a falhoz és a további oldalirányú elforgatást is. Ezek a tartók sokféle beállítási lehetőséget kínálnak a képernyő számára. Lehetőség van a TV kényelmes kihúzására a falból, majd oldalirányú elforgatására. A TV méretétől és a kloubová tartó típusától függően akár 90°-os elforgatást is lehet végezni a falra merőlegesen.


A kloubová tartók egyes típusai alkalmasak a TV a szoba sarkába történő felfüggesztésére is. Itt inkább egyszárnyú tartókat javasolunk (például Northbayou DF-400 vagy Northbayou SP-2), mintsem kétszarvú tartókat (például Holders HS-316). Ennek oka a kényelmesebb kezelhetőség és a nagyobb beállítási lehetőségek.


Az otočných tartók megadott teherbírása ugyanaz marad bármelyik tartó helyzetében. Ez azt jelenti, hogy még a maximális kihúzással (a maximális pályával) garantált a megadott teherbírás.

A tartók között nagy különbségek vannak. A teherbírástól és a maximális távolságtól a falhoz, az egyszárnyú vagy kétszarvú kivitelig és a designig terjednek.


Előnyök: 

 • TV dőlése és elforgatása
 • Könnyű hozzáférés a kábelezéshez
 • Design elem
 • Állítható távolság a falhoz
 • Vízszintes korrekció - a TV kiegyenlítése a telepítés után


Modern luxus TV tartó Holders HS-316


Magasságállítható TV tartók

A magasságállítható TV tartók a TV nézésének legnagyobb kényelmét kínálják a felhasználónak. Nemcsak hogy rendelkeznek az összes döntési lehetőséggel, mint az otočných tartók, hanem lehetővé teszik a TV magasságának változtatását is. A magasságváltoztatást egy rugó vagy dugattyú biztosítja. Ezeknél a tartóknál a minimális súlyt is megadják a maximális súly mellett. Ennek az az oka, hogy a TV ne "ugorjon" vissza az "alsó helyzetbe".

A magasság beállításához nincs szükség eszközökre. Mindent kézzel meg lehet csinálni anélkül, hogy lazítani kellene a csavarokat. Egyszerűen húzza a TV-t lefelé vagy felfelé.

A tartók ismét különböznek a teherbírástól, természetesen a VESA szabványtól, a falhoz való távolságtól és nem utolsósorban a design-tól. A legtöbbik rendelkezik kábelvezető rendszerrel is. 

Előnyök: 

 • TV dőlése és elforgatása
 • Könnyű hozzáférés a kábelezéshez
 • Design elem
 • Állítható távolság a falhoz
 • Vízszintes korrekció - a TV kiegyenlítése a telepítés után
 • TV magasságának beállítása eszköz nélkül

 Modern magasságállítható TV tartó M-94


Mennyezeti TV tartók

A mennyezetre rögzített TV tartókat akkor használják, ha nem lehet a TV-t hagyományos módon a falra függeszteni. Az ilyen tartók túlnyomó része teljes mozgásteret kínál (oldalirányú elforgatás, dőlés stb.). Természetesen rendelkeznek kábelek vezetésére szolgáló rendszerekkel is. A típustól függően a TV-t akár felhelyezés után magasságban is be lehet állítani. 

Különböző vállalkozások számára is szállítanak olyan mennyezeti tartókat, amelyek több képernyőre is alkalmasak - például háttal egymáshoz, egymás mellett, egymás felett stb.

A tartók különböznek a magasságbeállítástól, természetesen a teherbírásban és a VESA szabványban, valamint a designban is.

Előnyök: 

 • Rejtett kábelezés
 • Design elem
 • Ideális lehetőség olyan helyekre, ahol nincs fal

TV tartó mennyezeten


Asztali TV állványok

Az asztali TV állványok helyettesítik a mellékelt TV állványokat, amelyek a TV-csomagolással együtt szállítódnak. Ezekkel az állványokkal bizalommal helyettesítheti az állványokat, és felállíthatja azokat az asztalra vagy TV-asztalra. Mindig győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e elegendő szélességgel egy TV-asztal vagy nappali szekrény. Előnye lehet, hogy kiválaszthatja a dizájnt és anyagot, és a megemlített bútor darab így jobban kitűnik a nappaliban. A TV állványok kiválasztásának fontosságát természetesen nem szabad alábecsülni.

Ezeknél az állványoknál figyelembe kell venni a teherbírást és a TV stabilizálását is. Néhány típus további rekeszeket is kínál a TV-kiegészítők (pl. Set-top box, DVD lejátszó, játékkonzol stb.) Elhelyezéséhez.


Előnyök: 

 • Könnyen áthelyezhető
 • További tárolási lehetőségek a TV kiegészítői számára
 • Kiválaszthatja a dizájnt és az anyagot

Asztali TV állvány


Reméljük, hogy ez az áttekintés segített a különböző TV tartó típusok közötti választásban. Fontos, hogy a kiválasztott tartó megfeleljen a TV méretének, és a falhoz való telepítéshez szükséges tartozékokat tartalmazza. Mindig figyelmesen olvassa el a termék leírását és véleményeket, mielőtt megvásárolná a TV tartót.

Ha további segítségre van szüksége, ajánljuk, hogy konzultáljon egy szakemberrel vagy keresse fel egy TV tartó szaküzletet, ahol személyre szabott tanácsot kaphat a szükségleteinek megfelelő tartó kiválasztásához.