TV tartók típusai

A rendelkezésre álló tévétartók nagy és teljes áttekintése. Amennyiben nem tudja, hogy milyen típusú tartót válasszon, akkor itt megismerheti az egyes típusok előnyeit.


Rögzített (fix) TV-tartók

A rögzített TV-tartókat nagy terhelhetőség és a faltól való nagyon kis távolság jellemzi. A rögzített tartókkal semmilyen módon nem manipulálhat (nem tud fordulni vagy dőlni). Ezért olyan helyekre javasoljuk őket, ahol nincs szükség a TV-vel történő további manipulálására.

A faltól való minimális távolság miatt javasoljuk ellenőrizni, hogy a tévékészüléken (amelyet a konzolra kíván helyezni) hol találhatók a kábel vezetésére szolgáló helyek. Ha a hátlapon vannak, a faltól való nagyon kis távolság és a csatlakozók kezelése problémát okozhat. Valamint ellenőrizze az USB flash pendrive vagy SD kártya csatlakoztatását. A faltól való távolság távtartó gyűrűkkel növelhető, de előfordulhat, hogy ezek nincsen benne az egyes tartók csomagolásában. Ezért egy rögzített konzolt egy olyan TV-hez ajánlunk, amelynek az oldalán vagy az alján vannak a kábelkimenetek.

A telepítés nagyon egyszerű. A csomag 90% -ban tartalmazza a felszereléshez szükséges összes kiegészítőt, például a csavarokat, tipliket és TV-csavarokat. Ráadásul az áraiknak.


TV tartó

 Már kiválasztott egy TV-t és egy konzolt a nappalijába? A Jysk kiárusítási szórólapján megnézheti a többi bútort, és olcsón szerezhet be más bútorokat, például kanapét, dohányzóasztalt és egyebeket...

Dönthető tartók

A dönthető TV-tartók lehetővé teszik a TV képernyőjének lefelé, és egyes modelleken felfelé való billentését. A rögzített tartókhoz hasonlóan a csuklós tartóknak is viszonylag nagy a teherbírásuk és kis távolságban vannak elhelyezve a faltól. A tartók dőlésszöge 5° és 20° között mozog, kivételesesetekben még több is.

A tartók elsősorban a már említett terhelhetőségben, a dőlésszög méretében és különösen a dőlésrendszerben különböznek. Régebbi típusú tartók esetében a dőlésrendszer úgy lett megoldva, hogy szükséges az egyes csavarok meglazítása a karokon. Ez a rendszer nem túl kényelmes, mert a faltól való kis távolság miatt nehezebb hozzájutni és dolgozni a csavarokkal. Az új konzolok olyan rendszert tartalmaznak, ahol semmit sem szabad megengedni, és a TV kényelmesen billen. Csak az első pillanatban állítja be a dőlés eléréséhez szükséges erőt (a tévé szerint).

A dőlésszög mérete tartóként változik. A dőlésszögek, mint már említettük, a 5° és 20° közötti tartományban vannak, és a tapasztalatok alapján megerősíthetjük, hogy például a 10° -os szög teljesen elegendő a normál háztartási használathoz.

 

Csuklós (fordítható) tartók

A fordítható TV-tartók két típusra oszthatóak. Az elsők a behúzható kar nélküli tartók, amelyek csak enyhe dőlést és kis oldalirányba való elfordulást kínálnak (a TV méretének megfelelően). Ezen tartó nem rendelkeznek kihúzható karral, ezért nem lehetséges a 20°-nál nagyobb elfordítás.

A kihúzható karral rendelkező tartó nem csak a TV dőlését, hanem a képernyő elfordítását is lehetővé teszi, valamint annak elmozdítását a faltól. Ezek a tartók a képernyő beállításainak széles skáláját kínálják. Lehetőség van arra, hogy kényelmesen elmozdítsa a TV-készüléket a faltól, majd oldalra fordítsa azt. A TV méretétől és a csuklós tartó típusától függően akár 90°-ig fordíthatja a készüléket, azaz merőlegesen a falra.

Bizonyos típusú csuklós tartók alkalmasak a tévékészülék felakasztására a szoba sarkába is. Itt egykaros tartókat (pl. Northbayou DF-400) ajánlunk kettős karú tartók helyett (pl. Holders HS-316). Ennek oka a kényelmesebb kezelés és a több beállítási lehetőség.

A forgatható tartók feltüntetett terhelhetősége a tartók bármely helyzetében változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy a maximális kihúsnál (maximális kar) esetén is garantált a megadott terhelhetőség.

A tartók közötti különbségek nagyok. A terhelhetőségtől, a faltól való maximális távolságon, az egykaros vagy a kétkaros kialakításon át, a kivitelezésig.

 

Állítható magasságú

Az állítható magasságú TV-tartók a felhasználó számára a legnagyobb kényelmet nyújtják a tévénézés során. Nemcsak a forgatható konzolok összes jellemzőjével rendelkeznek, hanem lehetővé teszik a tévé magasságának megváltoztatását is. A magasságváltozást általában egy rugó biztosítja. Ezeknél a tartóknál a maximális súly mellett a minimális súly is fel van tüntetve. Ez megakadályozza, hogy a TV önmagától visszatérjen a "felső helyzetbe".

A magasság beállításához nincs szükség semmilyen eszközre. A csavarok lazítása nélkül mindent elrendezhet a kezével. "Húzza" a TV-t könnyedén és egyszerűen lefelé vagy felfelé.

A tartók ismét különböznek terhelhetőségben és természetesen, a VESA szabvány méretében, a faltól való távolságban és nem utolsó sorban a dizájnban. A legtöbb modell kábelezési rendszerrel is rendelkezik.

 

 

Fali TV tartók

A mennyezetre szerelhető TV-tartókat akkor használják, ha a TV-t klasszikus módon nem lehet a falra akasztani. Ezeknek a tartóknak a túlnyomó többsége teljes pozíció beállítást kínál (oldalirány elfordítás, dőlés...). Ezek a tartók természetesen rendelkeznek kábel vezetési rendszerrel. A típustól függően a tévé magasságát is beállíthatja a felszerelést követően.

Ezután több képernyőhöz való mennyezeti tartót is szállítanak – például, olyan pozícióban, hogy a képernyők háttal vannak egymásnak, egymás mellett, illetve egymás felett vannak.

A tartók különböznek terhelhetőségben és természetesen, a VESA szabvány méretében, a faltól való távolságban és nem utolsó sorban a dizájnban.

 

TV állványok (asztalok)

A TV alatt található asztali állványok helyettesítik a TV-csomaghoz kapott klasszikus állványokat. Gond nélkül lecserélhetőek vele az állványok és egy komódra vagy egy TV-asztalra helyezni a TV-t.

Ezen állványoknál figyelembe kell venni annak teherbírását és a TV későbbi stabilitását. Ezenkívül egyes típusok forgathatóak, így kényelmesen fordíthatja a képernyőt. Előny lehet a magasságállítás is. Ez úgy van megoldva, hogy egyes állványok 2-3 magassághelyzetet engednek meg.

Tanácsot szeretne?

Mi segítünk

Tanácsadó

info@tartok.hu