Hogyan használd a kerékpáros navigációt és ne tévedj el

Kerékpár Navigáció

Kerékpár navigáció válik egyre népszerűbb felszereléssé a kerékpárosok számára, akik szeretnék követni az útvonalukat. Többféle navigációs típus létezik, amelyeket kerékpáron használhatunk, és ebben a cikkben megnézzük, milyen navigációt választani, milyen alkalmazásokat használhatunk, hogyan tervezzük meg az útvonalat és ismerjük fel az útvonal profilját, valamint hogyan használjuk a kerékpár navigációt helyesen.


Milyen navigációt választani

Kerékpáron használatos két fő navigációs típus: kifejezetten kerékpáros navigációk és okostelefonok alkalmazásokkal a kerékpáros navigációhoz. A kifejezetten kerékpáros navigációk érintőkijelzővel rendelkeznek és időjárásállóak és rezgésállóak. Ezek a navigációk általában drágábbak, mint az okostelefonok, de jobb láthatóságot, hosszabb akkumulátor-üzemidőt és időjárásállóságot kínálnak.

Az okostelefonok alkalmazásokkal a kerékpáros navigációhoz olcsóbb alternatívát jelentenek a kifejezetten kerékpáros navigációkhoz képest. Ezek az alkalmazások általában ingyenesek vagy alacsony áron elérhetők az App Store-ban vagy a Google Play-en. Ezek az alkalmazások használatához szükséges egy kerékpáron való mobil tartó, amely a telefont a kerékpáron rögzíti.

TIPP: Az okostelefon tartóval és powerbankkal mindig teljesen feltöltött akkumulátorral rendelkezhet a GPS és a navigációhoz, így nem kell aggódnia, hogy eltéved a úton.

Okostelefon tartó powerbankkal

Milyen alkalmazásokat használhatunk

Számos népszerű alkalmazás létezik a kerékpáros navigációhoz, mint például a MapMyRide vagy BikeComputer. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik az útvonal tervezését, az útvonal nyomon követését és az útvonal megosztását barátokkal.

Kerékpáros navigáció mapy.cz

Hogyan tervezzük meg az útvonalat és ismerjük fel az útvonal profilját

Utazás előtt fontos megtervezni az útvonalat és felismerni az útvonal profilját. Ez magában foglalja az útvonal hosszának, a domborzatnak és az emelkedőknek, lejtőknek való megismerését, valamint az útvonalon található veszélyes vagy ismeretlen területek felismerését. Ez segít felkészülni az útra és elkerülni a meglepetéseket.

A megfelelő kerékpár navigáció rögzítésének fontossága

A Megfelelő kerékpár navigáció rögzítése fontos a biztonság és a kényelem szempontjából. A navigációt úgy kell rögzíteni, hogy könnyen olvasható legyen, és ne akadályozza a vezetést. A kerékpáros telefon tartónak szilárdan kell rögzítve lennie, hogy elkerülje a telefon kicsúszását és balesetet okozzon.

A különböző navigációs típusok előnyei és hátrányai

A kifejezetten kerékpáros navigációk időjárásállósága és rezgésállósága jobb láthatóságot és hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínál. Másrészről, drágábbak, mint az okostelefonok alkalmazásokkal a kerékpáros navigációhoz. Az okostelefonok alkalmazásokkal a kerékpáros navigációhoz olcsóbb alternatívát jelentenek, de szükség van kerékpáron való mobil tartóra, és nem rendelkeznek ugyanolyan időjárásállósággal, mint a kifejezetten kerékpáros navigációk.

Hogyan használjuk helyesen a kerékpár navigációt

A kerékpár navigáció használata során fontos követni az útvonalat és elkerülni a tévelygést. Fontos megjegyezni, hogy a navigáció nem mindig 100% -os pontosságú, és hibák vagy helytelen útvonalak előfordulhatnak.

TIPP: Esős kerékpáros kirándulások során ajánlott vízálló táskát a kerékpár vázán.

Vízálló táska kerékpárra