Hogyan kell tisztítani a LED TV képernyőt


A por, a foltok és más szennyeződések csúnyák és zavaróak lehetnek a megtekintés során. Van egy könnyű megoldás, amely könnyen tisztítja a képernyőt. Azonban csak a tévéképernyő tisztítására tervezett eszközöket használjon. A nem megfelelő tisztítószerek és kendők tisztításkor károsíthatják a képernyőt. Minden TV-típus némileg eltérő ellátást igényel, de az eljárás szinte mindig ugyanaz.  


Milyen gyakran kell tisztítani a képernyőt? 

Tisztítsa rendszeresen, de ne naponta a tévéképernyőt. Hetente legalább egyszer, de lehetőleg kétszer ajánlott.  


Mivel tisztítsam a képernyőt?

Az alapok a speciális tisztítószerek (nem tartalmazhatnak alkoholt), mikroszálas kendők és fertőtlenítő kendők használata. Ez minden képernyőtípusra vonatkozik. 


Hogyan kell tisztítani a LED TV képernyőt? Először is mindig húzza ki a tévét a hálózatból. Hagyja kihűlni. Törölje szárazra a képernyőt puha ruhával a por eltávolítása érdekében. Fordítsa meg a ruhát, vagy cserélje ki egy tisztára, néhányszor vigye fel a tisztítószert, hogy nedves legyen, és óvatosan törölje át a képernyőt. A TV bekapcsolása előtt hagyja megszáradni a képernyőt.


Miért fontos a karbantartás? 

Az esztétika javítása mellett a rendszeres karbantartás meghosszabbítja a televízió élettartamát és csökkenti annak romlását. 


Hogyan és mit kell tisztítani más típusú képernyőket 

LCD - tisztítsa meg egy ronggyal, törölje le a port, fújjon be egy speciális LCD képernyőtisztítót, és törölje le csíkról csíkra.   

OLED - különleges gondoskodást igényelnek. Fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk róluk. Kis körkörös mozdulatokkal törölje először szárazra a képernyőt, majd ugyanígy mossa le, ne nyomja, csak finoman és könnyedén törölje át. 

QLED - enyhén permetezzen desztillált vizet a ruhára, és törölje le.

PLASMA - a képernyő letörléséhez speciális tisztítótörlőkendőket ajánlunk. 

Ne felejtse el eltávolítani a szennyeződéseket a TV-keretről is


Tippek a végére 

Atévékészüléktartók segíthetnek a foltok és ujjlenyomatok minimalizálásában. A tévé könnyebb tisztítását is lehetővé teszik, köszönhetően a könnyű forgatásnak, ha szükséges.  

A praktikus monitortartók a monitor jobb kezelését és beállítását biztosítják. A kar a kívánt pozícióba mozgatható.