Hogyan "védjük a hátunkat", amikor az íróasztalnál dolgozunk?

Felnőttek milliói szenvednek krónikus hátfájástól.


A rokkantság egyik fő oka, és elviselhetetlenné teheti a mindennapi tevékenységeket. Ha a szakmák továbbra is a hosszan tartó ülésre ösztönöznek, a hátunk fogja megfizetni az árát. Íme, hogyan "védheti a hátát ülés közben":


1. Nyújtsa a bordakosarat

A mellkasi gerinc a felső és a középső hát közötti terület. A törzs forgómozgásainak 80%-áért felelős. A mellkasi gerinc rossz állapota a mozgáskorlátozottság egyik fő oka. Ez a nyújtás csökkenti a fájdalmat és a feszültséget, és javítja a mobilitást.

     Nyújtsa a bordakosarat


2. Csípőhajlító nyújtás

Az egész napos ülés gyengíti a csípőhajlítóizmokat. Ez testtartási és stabilitási problémákhoz, és később még súlyosabb csípősérülésekhez vezethet.

Ez a nyújtás megfordítja az ülés csípőre gyakorolt negatív hatásait.

Csípőhajlító nyújtás 


3. Gluteális hidak

A farizmok egy kulcsfontosságú izomcsoport, amely nyújtja a csípőt és tehermentesíti a hát alsó részét. A glute bridge nagyszerű gyakorlat a farizmok erősítésére, valamint a testközép erejének és általános stabilitásának növelésére.

Gluteális hidak


4. Ülések csavarása

Ez az egyszerű mozdulat nyújtja a nyakat, a mellkast és a vállakat, valamint a hát felső és alsó részét. Ha rendszeresen végzi őket, erősíti a törzsét, enyhíti az ülésből eredő hátfájást és javítja az általános mobilitást.

Ülések csavarása


Egy irodai tipp a hátfájás minimalizálására:

Használjon állítható magasságú állóasztalt. Sokan lehetővé teszik, hogy egy gombnyomással váltson az ülés és az állás között. Ez arra ösztönzi Önt, hogy inkább töltse az idejét talpon, mint a székében görnyedve. Ez egy kis befektetés, amely nagy megtérüléssel jár.

állítható magasságú asztal


Kezdje el most!

Soha nem fogod megbánni, hogy vigyázol a testedre. Fektessen most időt az egészségére, hogy élvezhesse az életet, amelyért oly keményen dolgozott.Forrás: twitter.com/johnnyxbrown/status/1603013948017889280