Tartó kiválasztása 3+1 lépésben

Szeretne egy tévéállványt, de nem tudja, melyiket válassza, vagy hogyan ellenőrizze a kompatibilitást? Akkor ez a következő néhány sor neked szól. Semmi bonyolult. Íme 3 alaplépés és egy bónusz lépés.


1. lépés

Találja ki, hogy milyen tartó tervez vásárolni. Legyen-e tisztán fix (csak falra szerelhető), dönthető (a képernyő lefelé dönthető), forgatható (állítható távolság a faltól és oldalirányban forgatható) vagy mennyezetre szerelhető (a tévé a mennyezetről lóg). Ha speciális tartóra van szüksége (sarok, 90°-os TV elfordítás, bizonyos távolság a faltól,...), használja útmutatónkat, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. 

L-600 Forgatható TV tartó

2. lépés.

Tudja meg a tévé VESA szabványát (a tévé hátoldalán lévő menettávolság), és hasonlítsa össze a tartó VESA szabványával. Ha a tartó támogatja a TV VESA szabványát, akkor használhatja a tartót. Ha nem tudja, mi az a VESA szabvány, ajánljuk figyelmébe a Mi az a VESA című cikkünket, ahol mindent részletesen elmagyarázunk.

VESA szabvány - áttekintés

3. lépés

Hasonlítsa össze a TV súlyát a tartó teherbírásával. Nem árt egy kis mozgásteret hagyni, hiszen a kábelezésnek van némi súlya, ráadásul a tévének támaszkodhat a telepítéskor, és a tévé felakasztása előtt kínos helyzettel foglalkozni nem éppen ideális. Az állítható magasságú konzolok esetében arra is ügyelni kell, hogy a TV súlya a lehető legkisebb legyen ahhoz, hogy a magasságállítás megfelelően működjön.

Fix TV tartó

4. lépés (bónusz)

Ne aggódjon az átlós méret miatt. Különösen a dönthető és a fix rögzítésekkel. Ez csak egy ajánlott és tájékoztató jellegű paraméter, nem irányelv. Ami igazán számít, az a VESA szabvány (hogy illeszkedik-e) és természetesen a teherbírás. A csuklós tartószerkezetekre általában ugyanez igaz. A változás akkor következik be, ha a tévét egy bizonyos szögbe kell fordítania, vagy ha gyakrabban kezeli. Ebben az esetben javasoljuk, hogy konzultáljon kereskedőjével. Ha azonban tetszik egy olyan tartó, amelynek maximálisan ajánlott átlója 50", és egy 52"-es tévéhez szeretné használni, akkor sincs probléma (amennyiben a VESA és a tévé súlya megfelel).Ezek az alapvető és egyszerű lépések segítenek a megfelelő tévékészüléktartó kiválasztásában. A tartó kiválasztásáról részletesebben a Hogyan válasszunk TV-tartót című cikkünkben olvashat, amely néhány gyakorlati példát is bemutat, hogy jobb képet kapjon. Ha szeretné, hogy a tévéje mobil maradjon, a tévéállvány az ideális megoldás.